Webwinkel
  • Gegarandeerd de beste selectie
  • Al meer dan 600.000 tevreden klanten
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Rome voor protestanten

€1495,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
Ga op deze 6-daagse reis naar Protestants Rome, onder leiding van Stijn Fens en Wouter Kurpershoek. Een unieke reis naar een unieke bestemming... Boek nu voor €1.495,- p.p.!
De prijs is exclusief verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.

Wat hebben protestanten in Rome te zoeken?
Meer dan u denkt! In 1511 bezocht Maarten Luther de Eeuwige Stad. Geschokt door alle decadentie en corruptie bond hij de strijd aan met de paus en zijn kerk. Wat is er nog over van het decadente en corrupte Rome dat de Duitse priester destijds zo schokte? En welke protestantse invloeden zijn tot op de dag van vandaag te vinden in Rome als machtig centrum van de rooms-katholieke kerk?

Reisleiding door Stijn Fens en Wouter Kurpershoek
Vaticaankenner Stijn Fens en oud-journalist Wouter Kurpershoek leren u de Eeuwige Stad te bekijken door zowel katholieke als protestantse ogen. Uw reisleiders zijn ervaren Rome-gangers. Laat u meenemen door (oud-)calvinist Wouter Kurpershoek die zich net als Luther blijft verbazen over de pracht en praal en politiek van de katholieke kerk en door de verstokte katholiek Stijn Fens voor wie een bezoek aan Rome iedere keer weer een bijna spirituele ervaring is. Ontmoet het gezicht van de katholieke kerk in Nederland, Antoine Bodar. Hoor het verhaal van schrijfster Rosita Steenbeek, die als kleindochter van twee dominees al jaren in Rome woont. Een unieke reis naar een unieke stad...

Coronavirus
Labrys Reizen neemt passende maatregelen om deze reis veilig en verantwoord uit te kunnen voeren en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Meer informatie vindt u hier.

Inbegrepen
✓ Lijnvluchten met belastingen en toeslagen
✓ Ruimbagage
✓ Vervoer ter plaatse
✓ Logies met ontbijt
✓ 3 lunches
✓ 2 diners
✓ reisleiding
✓ Ontmoetingen met Antoine Bodar en Rosita Steenbeek
✓ Gebruik audiosysteem
✓ Entrees
✓ CO2-compensatie

Deze reis is van 11 december - 16 december 2020. Bekijk hier het volledige dagprogramma.

;

Praktische informatie

Rome voor protestanten

Reissom
€1.495,- p.p. (€175,- toeslag eenpersoonskamer)

Duur
6 dagen

Handig om te weten

Dagprogramma

Dag 1, vrijdag 11-12: 
Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en aansluitend transfer per touringcar naar het hotel in het centrum van Rome, waar we vijf nachten verblijven. Diner in een restaurant nabij het hotel.

Dag 2, zaterdag 12-12:
Onze tocht begint met een bezoek aan de Piazza del Popolo en het Pantheon. We lunchen gezamenlijk. In de Santa Maria dell’Anima hebben we een ontmoeting met Antoine Bodar.

Dag 3, zondag 13-12: 
We wonen een mis bij in de Friezenkerk. Aansluitend wonen we het zondagse Angelusgebed bij, met de Paus op het St. Pietersplein. ‘s Middags staan het Vaticaan en de Sint Pieter op het programma.

Dag 4, maandag 14-12: 
We beginnen onze dag met een bijzondere ontmoeting: Rosita Steenbeek is schrijfster, protestant en woonachtig in een kerk in Rome. Zij vertelt hoe het is om protestant te zijn in Rome. Gezamenlijke lunch. ‘s Middags bezoeken we de Scala Santa, de trap die Luther beklom en waar hij besloot in opstand te komen. Via de San Clemente en het Colosseum lopen we terug naar het hotel. 

Dag 5, dinsdag 15-12: 
De ochtend is ter vrije besteding. Voor wie wil, is het mogelijk een wandeling door het Joodse ghetto te maken en de synagoge te bezoeken. Na de lunch brengt de bus ons naar de Piramide van Cestius, een uniek grafmonument. Vervolgens bezoeken we het beroemde protestantse kerkhof en de Sint-Paulus-buiten-de-Muren, waar de apostel Paulus ligt begraven. We wonen de Vespers bij van de oecumenische beweging Sant’Egidio in de wijk Trastevere. Van tevoren dineren we in Trattoria Dagli Amici, verzorgd door vrijwilligers van Sant’Egidio. 

Dag 6, woensdag 16-12: 
We wonen de audiëntie van de paus bij op het Sint Pietersplein, inclusief de preek en de rijtoer over het plein. Na de gezamenlijke lunch reist u in de loop van de middag per touringcar naar het vliegveld. Directe lijnvlucht van Rome naar Amsterdam.